Kerhon Internet-liittymä poikki, mutta APRS-digit taas ehjänä

DNA irtisanoi kerhon ADSL-liittymän, koska Kallansiltojen remontin takia kupariyhteydet Tikkalansaareen menevät poikki, eikä heillä ole aikomusta niitä uudelleen rakentaa. Liittymä katkesi 21.7.2011 klo 16.10 UTC.

Katkoksen johdosta OH7AA APRS igate ei välitä paketteja nettiin, mutta onneksi APRS-digit ovat jälleen toiminnassa.

Tiistaina 18.7.2011 OH7RJ ja OH7LZB kävivät Siilinjärvellä herättelemässä OH7RDA-digin henkiin. Siellä oli aiemmin ajossa moppe-tyyppinen noderadio TNC2-kortilla, KISS-prommilla sekä taskukokoinen PC. PC oli kuollut, todennäköisesti virtalähde on hapantunut. Lisäksi radio oli kuuro talvipakkasten aikaan, joten alkuperäisen suunnitelman mukaisesti paketti vaihdettiin HaMDR:ään (kiitos luovuttajalle!). Radiolle määrätään kylmäsuihketutkimus ja se palannee sen jälkeen ajoon jollekin toiselle saitille, jonne on vähän helpompi kiivetä.

OH7RDA-3 Kuopion Neulamäessä heräteltiin henkiin lauantaina 9. päivä. Sen virtalähteen IEC-töpseli oli vähän irrallaan. Samalla löysättiin ohjelmallista kuuluvuusaluelimitteriä 20 kilometristä 200 kilometrin tienoille, jotta digi palvelee paremmin vaikkapa Siilinjärven OH7RDA:n vikaantuessa. OH7RDA-3 sammunee tai siirtynee muualle, kunhan OH7RAA-toistin saadaan siirrettyä ko. maston juurelle.

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: Kerhon Internet-liittymä poikki, mutta APRS-digit taas ehjänä

Vastaa