Radioamatööriksi

Määräysten yksinkertaistuessa ja sähkötystaitovaatimuksen poistuessa radioamatööriksi opiskelu on helpottunut merkittävästi. Opiskelu onnistuu joko radioamatöörikerhon järjestämällä kurssilla, itseopiskeluna, tai esimerkiksi Suomen Radioamatööriliiton järjestämällä nuorten leirikoululla. Lisätietoa leirikoulusta saa liiton toimistosta.

Kuopiossa ei ole viime vuosina järjestetty varsinaisia kursseja, mutta opiskelu onnistuu hyvin itseopiskeluna radioamatööriliiton jakaman opiskeskelumateriaalin ja kurssivideoiden avulla. Jos jokin asia ei oikein tahdo aueta, kerhoillassa kyselemällä löytynee opastusta.

Opiskelumateriaalin lukaisun jälkeen voi tenttiä harjoitella OH2KKU:n tarkoitukseen tekemällä tenttiharjoitussivulla, joka arpoo harjoituskokeita oikeassakin tentissä käytetystä kysymyspankista. Kun web-tentti rupeaa menemään läpi, voi tenttiä mennä suorittamaan esimerkiksi Radioamatööriliiton toimistoon, liiton kesäleirille, tai lähimmän tutkijalautakunnan edustajan puheille. Kuopiossa tentin suorittamisesta voi sopia kerhon tutkijalautakunnan kanssa.

Lisätietoa radioamatööriksi opiskelusta löytyy liiton sivuilta.

Comments are closed.