OH7RAA:n kuuluvuus parantui antennien vaihdolla

OH7VM vaihtoi toistimen lähetin- ja vastaanotinantennit keskenään ristiin tänään 29.7.2009 klo 0535 UTC, jonka seurauksena toistin alkoi kuulumaan Maaningan tienoilla S3-6 sijasta S9+ tasolla. Toistimen maston nokassa oleva 5/8 aallon vertikaali on siis nyt lähetysantennina, ja hieman matalammalla maston kyljessä oleva pystydipoli vastaanottimella. Dipoli on hieman heikossa vireessä, mikä varmaan palautti tehoa tarpeettoman paljon lähettimen suuntaan.

Toistimen vastaanoton herkkyys ei havaittavasti heikentynyt, toistimen kuuluessa S9 täällä Maaningalla se on edelleen käsikapulalla tai autoasemalla 5W teholla käytettävissä. Toivottavasti toistin kuuluu nyt suurin piirtein yhtä pitkälle kuin mitä se itse kuulee.

Suoritin tiistai-iltana pienen koeajon Siilinjärven ja Maaningan keskustan kautta, toistin oli autosta 5-10W teholla ja neljännesaallon vertikaalilla käytettävissä muutosta edeltäneellä antenniyhdistelmällä.

Päivitys 30.7.2009: Keskiviikko-iltana etelään päin ajellessa toistin kuului ja kuuli mobileaseman n. 40 km päästä, viimeiset pätkät menivät läpi mäeltä Leppävirran takaa. Kiitos OH7TD:lle raporteista!

Kuuluvuusraportit ovat tervetulleita vaikkapa kommentteina tähän artikkeliin.

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: OH7RAA:n kuuluvuus parantui antennien vaihdolla

Vastaa