APRS-toistin OH7RDA asennettu Siilinjärvelle

Lauantaina 13.9.2008 iskuryhmä kävi toimittamassa OH7RDA:n takaisin sinne minne se kuuluu, eli Siilinjärven Tarinaharjulla sijaitsevan sairaalan katolle.

OH7RDA on APRS-paketteja toistava automaattiasema eli APRS-digipeater. Se laajentaa APRS-verkon kuuluvuutta tuntuvasti Kuopion pohjoispuolella. Kuuluvuusalue selviää tarkemmin vasta, kun APRS-liikennettä seudulla esiintyy, eli joku käy APRS-aseman kanssa ajelemassa Iisalmen/Maaningan suunnalla. Ainakin Nilsiään asti kuuluvuutta nyt on koillisen puolella.

Varustukseen kuuluu 20W teholla taajuudella 144.800 MHz lähettävä ARP-puhelimen sukuinen radiopuhelin, radion sisään upotettu OH-TNC2, 12V 20A tasavirtalähde, sekä lähes taskukokoinen PC-tietokone, jossa hyrrää Debian Linux-käyttöjärjestelmän päälle asennettu digi_ned. Tietokoneessa on kiintolevyn tilalla CompactFlash-kortti, jonka pitäisi parantaa koneen toimintavarmuutta kummasti. Linux-asennusta on viritetty niin, että flashille ei kirjoitella säännöllisesti mitään, ettei flash-muisti kulu kirjoitussyklien myötä.

Aikoinaan OH7RDA palveli pakettiradion runkoverkon toistinasemana eli nodena samassa sijainnissa. Luvat olivat voimassa, ja radiot ehjinä, joten nyt oli luontevaa herätellä saitti eloon pakettiradion tehdessä pientä paluuta kuolleista APRS-aktiviteetin kasvun myötä.

Talkoissa mukana olivat OH7FDN, OH7LZB, OH7RJ, OH7TB ja OH7VM.

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: APRS-toistin OH7RDA asennettu Siilinjärvelle

Vastaa