Toistinasemakuulumisia

SRAL:n toistinasemasivulla on OH7RUA -toistimen kohdalla jo pitkän aikaa tervehtinyt valitettava ‘QRT due to equipment failure‘ -ilmoitus. Myös kahden metrin OH7RAA:ta viimeaikoina kokeilleet ovat saattaneet havaita, ettei senkään suorituskyky ole aivan parhaiden vuosien tasoa (katso viereinen kuva). APRS-laiteiden kanssa toimineet ovat saattaneet havaita, että Kuopiossakin on jokseenkin kattava verkko, mutta sen peittoalue etelään ja varsinkin pohjoiseen on varsin rajoittunut – Tikkalansaaren pohjoispuolelta ei juurikaan paketteja verkkoon mene.

Näihin asioihin on tulossa muutos. 70cm:n OH7RUA palaa ääneen uudella raudalla ja oletettavasti uudesta sijoituspaikasta syksyn aikana. Uutena asiana toistimessa tulee olemaan 2 MHz erotus, jolloin toistimen sisäänmeno saadaan ISM-bandin ulkopuolelle, jolla toiovttavasti vältetään edellisen pääteasteen kohtalo (ja vältytään betoniautojen kuuntelulta toistimella). Myös 2m toistinprojekti etenee, uusi hardware on logiikkaa vaille valmis, ja saataneen myös ääneen tämän vuoden aikana. Myös 2m toistimen sijoituspaikasta on käyty tunnusteluja. Näistä uudistuksista lisää tarkemmin.

Myös pakettiradiorintamalla tapahtuu, entinen runkoverkkosolmu herää eloon vanhalla kutsullaan. Pohjois-Savon APRS-verkkoa kehitetään sijoittamalla uusi digitoistin, OH7RDA, entisen runkoverkkosolmun tiloihin Tarinaharjulle, Siilinjärvelle. Rakennuksen katolla sijaitsevaan useamman metrin pitusen putken päähän sijoitetaan riittävällä gainilla varustettu ympärisäteilevä antenni, joten aseman oletetaan parantavan APRS-kuuluvuutta Kuopion pohjoispuolella merkittävästi. Lisäksi kerhotiloissa sijaitsevaan internet-yhdyskäytävään tullaan asentamaan parempi antenni jolla saadaan osaltaan paikattua Puijon mäen aiheuttamaa katvetta kaupungin pohjoisosissa.

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: Toistinasemakuulumisia

Vastaa